Türkiyenin tek Portal Noktası

Visual web Design

 

 Ana Sayfa Yap.    Sık Kullanılanlara ekle

  Cumartesi,22.11.2008

 ANA SAYFA | SPOR | OTOMOBİL | OYUN | KARİYER | İLETİŞİM | BİLGİSAYAR | DEPREM | DERGAH | TATİLCİLER

  

...::: e-yaşam :::...

e-yaşam

e-yaşam giriş

e-yaşam

Teknik Bilgi
:: Sayısal imza

30 yıllık rüya:

:: MERNİS

e-devlet

:: e-devlet Rehberi
:: e-devlet nerede bu millet
:: e-devlet Uygulamasının Amaçları
:: e-devlet ve Türkiye
:: Dünyadaki Başarılı e-devlet Uygulamaları
:: Türkiye'de e-devlet Uygulamaları
:: e-devlet ve e-Belediye Linkleri

Oracle: Henüz yolun başındayız

Oracle Türkiye Satış Direktörü Gürhan Kalelioğlu, sadece intranet üzerinden çalışan ve yalnızca kamu kuruluşu mensuplarının kullandığı otomasyon sistemlerini e-devlet projesi olarak görmenin doğru bir yaklaşım olmadığını söyledi, e-devlet konusu ile bağlantılı olarak e-Türkiye raporunda yayınlanan Vatandaş Kimlik Numarası, SSK, Pasaport, ÖSYM, taşıt vergisi ve trafik cezaları ve belediyelerle ilgili projelerin öncelikle göze çarpan projeler olduğunu kaydeden Kalelioğlu, Internet kullanımının yüzde 2'leri geçmediği Türkiye'de e-devletleşme yolunun çok başında olunduğunu söyledi. E-devletin gelişmesi için Internet'in tek başına yeterli olamayacağını kaydeden Kalelioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Burada temel yaklaşım Internet'ten vatandaş hizmetlerinin sadece bir bacağını oluşturduğu Vatandaş Hizmet Merkezleri'nin kurulması yönünde olmalıdır. Fiilen ve fiziken var olacak bu merkezlerin vatandaşın devlet ile ilişkili tüm işlerini tek bir noktadan alabileceği bir merkez olarak hizmet vermeleri amaçlanmalıdır. İngilizce 'de One-Stop-Shopping olarak adlandırılan bu kavram dahilinde, devletin kurumlarının kendi sahip oldukları BT altyapılarının arka planda birbirleriyle 'konuşması' yani veri alışverişinde bulunması temeldir. Arka plandaki bu veri alışverişinin sonucunda, vatandaş ön yüzde ister yüzyüze, ister telefondan, ister Internet'ten ya da isterse de kiosk türü uygulamalardan dilediği hizmeti alabilmelidir. Vatandaş ile ilgili veriler tutarlı ve tek olursa bu uygulamaların hemen bugün uygulamaya geçmesi işten bile değildir."

Türkiye'nin bu konudaki en büyük eksiğinin e-devlet ve Bilgi Toplumu konularında koordinasyon görevini yerine getirecek bir kamu kuruluşundan yoksun olması olduğunu kaydeden Kalelioğlu, Ulusal Plan'da da söz edilen bu kamu kuruluşu için çalışmaların başlatılmasına rağmen henüz elle tutulur bir ilerleme kaydedilemediğine işaret etti. Bu konularda koordinasyon görevini üstlenecek olan kamu kuruluşunun bir an önce faaliyete geçirilmesi gerektiğini söyleyen Kalelioğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Hükümetin önümüzdeki dönemde e-devlet çalışmaları ile ilgili yoğun brifing trafiği içinde olacak olması da umutlarımızı artırmaktadır. 1972 yılında fikir olarak ortaya atılmasından 31 yıl sonra MERNIS projesinin 2003 yılında tam anlamıyla hayata geçirilmesi aşamasında devletin ve hükümetin en üst düzeyinde sahiplenilmiş olması bu yolda çok önemli bir gösterge, hatta kilometre taşıdır. Hükümetin e-devleti gerçek kılacak diğer temel kamu projelerine de aynı ilgiyi göstereceğine ve kaynak ayıracağına dair oluşan iyimser hava, e-devlet yörüngesinde yapılanan her proje için uygulama cesaretini de beraberinde getirecektir."

Kaynak: (Bthaber)
e-yaşam

TurkPoint.com

Buraya ilan verebilirsiniz..

 Ana sayfa
 FinansNews
 Exporturk
Spor
Oyun
Mizah
Otomobil
Kariyer
Sağlık
Tatil Rehberi
Yardım Kurumları
Eğitim
Seri ilanlar
Visual Web Design
Yemek
Bilgisayar
İletişim
Bilim ve Teknoloji
  Dergah
Deprem
Konut
Reklam
Hakkında
Bize yazın


© Copyright 2000-2007 TurkPoint.com® Bilgi Hizmetleri

www.TurkPoint.com , www.FinansNews.com , www.BorsaDeŞifre.com , www.ExPorTurk.com
www.İkitelliShop.com , www.BasakŞehirMarket.com , www.BasakŞehirShop.com , www.BasakCenter.com , www.BasakHaber.com

Design of Visual Web Design®

Bu bir ® hizmetidir.