Türkiyenin tek Portal Noktası

Visual web Design

 

 Ana Sayfa Yap.    Sık Kullanılanlara ekle

  Çarşamba,19.06.2013

 ANA SAYFA | SPOR | OTOMOBİL | OYUN | KARİYER | İLETİŞİM | BİLGİSAYAR | DEPREM | DERGAH | TATİLCİLER

  

...::: e-yaşam :::...

e-yaşam

e-yaşam giriş

e-yaşam

Teknik Bilgi
:: Sayısal imza

30 yıllık rüya:

:: MERNİS

e-devlet

:: e-devlet Rehberi
:: e-devlet nerede bu millet
:: e-devlet Uygulamasının Amaçları
:: e-devlet ve Türkiye
:: Dünyadaki Başarılı e-devlet Uygulamaları
:: Türkiye'de e-devlet Uygulamaları
:: e-devlet ve e-Belediye Linkleri

Devletin yeniden yapılandırılması şart

E-devletin başarı ile gerçekleştirilmesi için öncelikle devletin iş yapma biçiminin değişmesi ve yeniden yapılandırılması, şeffaflık ve her yerden erişilebilirliğin sağlanması, e-devlet için olmazsa olmaz şartlar olarak öne çıkıyor. E-devlet alanında neler yapılması gerektiğini, e-devlet projelerindeki başarı kriterlerinin neler olduğunu sektörle konuştuk.

Son birkaç yıl içinde e-devlet gelişimi konusunda önemli pratik deneyimler ve dersler elde edildiğini kaydeden Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener, dünyanın farklı yerlerinde bu gibi e-devlet programlarındaki gelişmelerden elde edilen deneyimlerin başarılı programların birtakım temel bileşenleri kapsadığını gösterdiğini kaydetti ve şöyle devam etti:

"Temel internet altyapısının kullanımı, resmi kurumlara yönelik harici arayüzlerin basitleştirilmesi, hükümetin dahili iş yapılarının ve süreçlerinin kusursuzlaştırılması ve rasyonel hale getirilmesi, gelişmiş teknik kanallarla ve iş kanallarıyla hizmet sunumu, net politika hedeflerinin oluşturulması e-devlet projelerinde başarıyı getiren temel bileşenler olarak sıralanıyor.

Innova Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Atalay, e-devletin özünde devletin iş yapma biçimini değiştirmesi ve bir anlamda yeniden yapılandırması demek olduğunu söyledi. Atalay, e-devlet için teknik altyapıda oluşturulan sistemlerin kolay kullanılabilirliği, her yerden ulaşılabilirliği, diğer kurumlarla bütünleşik çalışması, vatandaşın tek bir devlet kapısından bütünleşik bir şekilde hizmet alabilmesi prensiplerinin de mutlaka gözetilmesi gerektiğini vurguladı.

Oracle Türkiye Satış Direktörü Gürhan Kalelioğlu da e-devlet projelerinin olmazsa olmaz koşullarım yapısal, hukuki ve yönetim katmanında sahiplenme ve hızlı bir devlet desteği, vatandaşın Internet erişim hakkının anayasal bir hak olarak öngörülmesi, toplumun e-yaşama teşvik edilmesi olarak sıraladı. E-devlet kavramının Türkiye'nin memnun vatandaşların yaşadığı bir ülke olmasını sağlaması gerektiğini kaydeden Kalelioğlu "E-devlet, bürokrasiyi azaltarak şeffaflık ve verimliliği artırmalıdır. Sonuçta e-devlet projeleriyle bireysel katılımın arttığı, daha yüksek hayat kalitesine sahip insanların yaşadığı bir Türkiye ortaya çıkmalıdır" şeklinde konuştu.

BEA E-çözümler Genel Müdürü Bülent Uygur ise projelerdeki başarı için ihale öncesinde şirketleri yeterlik sınavına tutmak ve şirketlerin yapmış olduğu işlerin çok iyi incelenmesi gerektiği konusunun altını çizdi. HP Türkiye E-çözümler Satış Müdürü Mustafa Bartın da, e-devlette başarıyı sağlayacak kriterleri projenin kullanıcıları olan vatandaş ve devlet çalışanlarının sistemi kullanma oranı ve projenin tamamlanma süresinin planlanan zamana uyması olarak belirtti.

"E-devlet projeleri bir bütünü tamamlayan parçalar olmalı"

E-devlet projelerinin nihai başarısını güvence altına almak için öncelikle e-devletin üç temel uygulama alanını beraber ve aynı eylem planı içerisinde görme ve değerlendirme zorunluluğu olduğunu söyleyen Software AG Genel Müdürü Yüce Erim ise bu üç temel uygulama alanını şöyle sıraladı:

"Bunlar devlet ve vatandaş arasında, devlet ve ticari/gayri-ticari kurumlar arasında, devlet ile diğer devletler arasında diye ayrılıyor. Bunlardan herhangi birinin ihmali veya gecikmesi diğerlerinin etkinliğini, yaygınlaşmasını ve kolayca kabul görmesini etkileyecektir." Erim, ayrıca e-devlet projelerinin bir bütün oluşturması ve her bir projenin özünde bir bütünün parçalarını oluşturabilecek yapıda planlanması ve tasarlanması gerektiğini, aksi halde, sınırlı olan ülkemiz yatırım kaynaklarının israfının söz konusu olabileceğini ve e-devlet hedefinin ancak e-bakanlık veya e-kurum projeleri halinde kalacağını vurguladı.

Kaynak: (Bthaber)
e-yaşam

TurkPoint.com

Buraya ilan verebilirsiniz..

 Ana sayfa
 FinansNews
 Exporturk
Spor
Oyun
Mizah
Otomobil
Kariyer
Sağlık
Tatil Rehberi
Yardım Kurumları
Eğitim
Seri ilanlar
Visual Web Design
Yemek
Bilgisayar
İletişim
Bilim ve Teknoloji
  Dergah
Deprem
Konut
Reklam
Hakkında
Bize yazın


© Copyright 2000-2007 TurkPoint.com® Bilgi Hizmetleri

www.TurkPoint.com , www.FinansNews.com , www.BorsaDeŞifre.com , www.ExPorTurk.com
www.İkitelliShop.com , www.BasakŞehirMarket.com , www.BasakŞehirShop.com , www.BasakCenter.com , www.BasakHaber.com

Design of Visual Web Design®

Bu bir ® hizmetidir.