Türkiyenin tek Portal Noktası

Visual web Design

 

 Ana Sayfa Yap.    Sık Kullanılanlara ekle

  Perşembe,28.08.2008

 ANA SAYFA | SPOR | OTOMOBİL | OYUN | KARİYER | İLETİŞİM | BİLGİSAYAR | DEPREM | DERGAH | TATİLCİLER

  

...::: e - Güvenlik :::...

Turkpoint E-Güvenlik

E-GÜVENLİK GİRİŞ

:: Kullanıcılara güvenlik önerileri
:: Güvenlik elemanı güven vermeli
:: Internet güvenliği: Virüs tehditleri artıyor
:: Olağanüstü durumlarda da işe devam edin
:: İnternette Güvenlik Tarihi
:: Güvenlik Kaynakları
:: İngilizce Linkler

KOBİ'lerde güvenlik bilinci yetersiz

InfoNet Genel Müdürü Taner Özdeş

InfoNet'e göre Türkiye'de büyük holdingler dışında diğer kurumlar ve KOBİ'lerde bilgi güvenliği bilinci henüz oluşmuş değil. Info-Net yetkilileri KOBİ'ler için alternatif çözümler üretilmesi gerektiği görüşünde. InfoNet Sistem Mühendisi Özerk Alpay, KOBİ'lerin kısıtlı insan kaynakları ve bütçeleriyle sektörlerinde başarılı olmak için çaba sarf ettiklerini fakat BT altyapıları ve bu altyapıların güvenliği anlamında yatırım yapamadıklarını kaydetti. Alpay sözlerine şöyle devam etti: "KOBİ'lerin BT'yi kullansalar bile BT güvenliği konusunda bilinçsizlikleri oluyor. Bir bilinç olsa bile daha çok uzman kadroları temin etme konusunda maddi sıkıntıları oluyor. KOBİ'lerde bu bilincin oluşturulması için güvenlik şirketlerinin eğitimlerine ve medyanın üzerine çok büyük iş düşüyor."

Sadece Internet güvenliğinin değil tüm veri güvenliği bilincinin sağlanabilmesinin önemine değinen Alpay, yeni neslin bilgisayarla büyümüş olması nedeniyle BT bilincinin gelişeceğini ifade etti.

KOBİ'lerin BT altyapılarını planlarken güvenlik aşamasını düşünmeleri gerektiğine değinen Alpay, "KOBİ'ler sadece teknik anlamda donanım, yazılımla ilgili değil, çeşitli güvenlik politikaları, kuralları prosedürleri ve güvenliği sağlayabilmek için bir iş akışı optimizasyonu gibi konularda da yoğunlaşmalılar. İlk yatırımlarına mutlaka güvenliği de katmalılar."

KOBİ'lerin korkulu rüyası virüsler

KOBİ'lerin BT altyapılarını en çok virüsler ve rastgele saldırılar tehdit ediyor. Ayrıca KOBİ'de çalışan kişilerin Internet'i doğru kullanmalarını sağlayacak çözümler de KOBİ'lerin ilgisini çekiyor.

Bir KOBİ'nin basit bir ağ altyapısı olduğunu ifade eden Alpay, özellikle geniş bant hizmetlerinin arttığı, KOBİ'lerin artık uygun fiyatla ucuz genişbant hizmetleri alabildiğinin altını çizdi. KOBİ'ler için en büyük sorunlar ise Internet'te yapılan rastgele saldırılar oluyor. Hiçbir amaç gütmeyen bu saldırıların iş kaybına neden olan bir numaralı tehdit olduğunun altını çizen Alpay, rastgele saldırıların yanı sıra bilinçli saldırıların da KOBİ'ler için tehdit unsuru taşıdığını kaydetti.

InfoNet Genel Müdürü Taner Özdeş ise, Türkiye'de KOBİ'lerin patron şirketi olmalarından şikayetçi. Özdeş, yatırım kararını verenlere ulaşmakta zorluk çekildiğini, fiziksel güvenliğe verdikleri önemi bilgi güvenliklerine vermediklerini kaydetti.

KOBİ'lerin "Büyük şirketlerin bilgileri önemli benim bilgim önemli değil" mantığıyla güvenliği geri plana ittiklerine üzüldüklerini söyleyen Özdeş, "Bilgi, bir patent, bir tekstil şirketinin çizimleri, mallan kaça alıp kaça sattıkları, maaş bordroları olabilir. Bilginin önemi anlaşılamıyor, KOBİ'lerdeki üst düzey yöneticiler güvenlik konusuna duyarlı değiller, eğitim ve seminerlere ilgi göstermiyorlar" dedi.

BT güvenliğini kavramakta güçlük çeken KOBİ'lerin dış kaynak kullanımı yoluyla güvenlik işini uzmanlara devretmeleri gerektiğini kaydeden Özdeş, sözlerine şöyle devam etti: "Önemli olan pratik, ucuz, genişleyebilen ve bir uzman tarafından yönetilen bir güvenlik çözümü sunmak."

Kaynak: BThaber (Haziran 2003)
Turkpoint E-Güvenlik

TurkPoint.com

Buraya ilan verebilirsiniz..

 Ana sayfa
 FinansNews
 Exporturk
Spor
Oyun
Mizah
Otomobil
Kariyer
Sağlık
Tatil Rehberi
Yardım Kurumları
Eğitim
Seri ilanlar
Visual Web Design
Yemek
Bilgisayar
İletişim
Bilim ve Teknoloji
  Dergah
Deprem
Konut
Reklam
Hakkında
Bize yazın


© Copyright 2000-2007 TurkPoint.com® Bilgi Hizmetleri

www.TurkPoint.com , www.FinansNews.com , www.BorsaDeŞifre.com , www.ExPorTurk.com
www.İkitelliShop.com , www.BasakŞehirMarket.com , www.BasakŞehirShop.com , www.BasakCenter.com , www.BasakHaber.com

Design of Visual Web Design®

Bu bir ® hizmetidir.